Chemici opäť v akcii


Chemici opäť v akcii

Dňa 24. októbra 2024 sa v areáli atómovej elektrárne Jaslovské Bohunice uskutočnilo druhé súčinnostné cvičenie s názvom „Bradáň 2024” (prvé cvičenie tohto typu sa konalo 9. októbra 2024 v atómovej elektrárni Mochovciach). Cieľom tohto cvičenia bolo precvičiť ochranné opatrenia v prípade úniku rádioaktívnych látok a pripraviť zúčastnené zložky na efektívne riešenie krízových situácií v jadrových elektrárňach.

Zúčastnené záchranné zložky dokázali efektívne a rýchlo spolupracovať, čo výrazne prispelo k zlepšeniu pripravenosti na prípadnú krízovú situáciu v areáli jadrových elektrární. Súčasťou tohto cvičenia bolo aj využitie špeciálnej techniky na dekontamináciu osôb a vozidiel, 103. práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany Rožňava, ktorá bola nasadená v reálnom prostredí a podmienkach simulovaného úniku. 

Cvičenie „Bradáň 2024" poskytlo všetkým účastníkom dôležité skúsenosti, ktoré v budúcnosti môžu prispieť k zvýšeniu bezpečnosti v strategických objektoch, akými sú jadrové elektrárne na Slovensku.


Chemici opäť v akciiChemici opäť v akciiChemici opäť v akciiChemici opäť v akciiChemici opäť v akciiChemici opäť v akciiChemici opäť v akciiChemici opäť v akciiChemici opäť v akciiChemici opäť v akciiChemici opäť v akciiChemici opäť v akciiChemici opäť v akciiChemici opäť v akcii

Autor: p. Peter Sobek - Dátum: 25.10.2024
Čítanosť: 54
Verzia pre tlač

Skočiť na menu