Preskocit navigáciu

Konferencia Vyšehradskej štvorky pre vojenskú medicínu VIMIMED 2023


Konferencia Vyšehradskej štvorky pre vojenskú medicínu VIMIMED 2023

          V rámci predsedníctva Slovenskej republiky vo Vyšehradskej skupine sa v priestoroch hotelov Granit Tatranské Zruby a Nová Polianka uskutočnila v dňoch od 13. do 16. februára 2023 odborná konferencia vojenských zdravotníckych služieb krajín V4 – VIMIMED 2023. Na konferencii sa okrem zmienených zdravotníckych služieb zúčastnili aj zástupcovia Centra výnimočnosti vojenského zdravotníctva NATO z Budapešti a Mnohonárodného zdravotníckeho koordinačného centra v Koblenzi.

Celkovo sa na podujatí zúčastnilo 80 zahraničných a domácich delegátov. 

Predsedajúci podujatia, brigádny generál MUDr. Roman JANTOŠ počas zahájenia konferencie privítal okrem delegátov aj čestných hostí, ministra zdravotníctva Slovenskej republiky MUDr. Vladimíra LENGVARSKÉHO a zástupcu náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučíka Ing. Ľubomíra SVOBODU. Obaja čestní hostia adresovali delegátom krátky príhovor.
Okrem prezentácií participujúcich zdravotníckych služieb mali delegáti počas konferencie možnosť pracovať aj v pracovných skupinách, v ktorých si vymieňali skúsenosti a hľadali možnosti rozvoja existujúcej a vytvorenia novej spolupráce v oblastiach výcviku a cvičení, zdravotníckeho zabezpečenia špeciálnych operácií, zdravotníckej evakuácie, zdravotníckej logisticky a farmácie ako aj preventívnej medicíny.

          Uvedené oblasti boli identifikované ako okruhy s najväčším potenciálom pre spoluprácu vo Vyšehradskej skupine.
Výstupy z konferencie budú v budúcnosti využité pre skvalitnenie zdravotníckych spôsobilostí vo vyššie uvedených oblastiach a zároveň vytvoria podklad pre nasledujúci ročník konferencie, ktorá sa uskutoční v Českej republike.


VIMIMED 2023VIMIMED 2023VIMIMED 2023VIMIMED 2023

Autor: nrtm. Boris Belák - Dátum: 23.02.2023
Čítanosť: 2061
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share