Preskocit navigáciu

Národná garda Indiana a vojenské zdravotníctvo OS SR spolu hľadajú nové cesty


Národná garda Indiana a vojenské zdravotníctvo OS SR  spolu hľadajú nové cesty

      Vojenské spojenectvá nevedú len k bezpečnosti, ale aj k výmene cenných skúseností a know-how. Brigádna generálka Lisa Snider a jej delegácia z Národnej Gardy štátu Indiana (NGI) sa stretli s predstaviteľmi Veliteľstva vojenského zdravotníctva, a výsledok bol ohromujúci. Ich diskusia sa zamerala na zlepšenie a napredovanie vojenského zdravotníctva, ale otvorila dvere aj pre mnohé ďalšie možnosti spolupráce.

      Historicky prvého stretnutia zdravotníckych služieb OS SR a NGI, 25. až 27. septembra, sa zúčastnili odborníci na zdravotníctvo, veterinárne zabezpečenie a výcvik. Výmena skúseností a poznatkov zo zahraničných aj domácich operácií vojenského zdravotníctva bola neoceniteľná. Jedným z pozoruhodných zistení bolo, že aj malá krajiny, ako je Slovensko, má čo ponúknuť takému veľkému partnerovi, akým je US Army. Spoločne môžu pracovať na zlepšení vojenského zdravotníctva, výcviku a podpore vojsk.

      Toto stretnutie je dôkazom, že spolupráca medzi vojenskými jednotkami a organizáciami môže viesť k zlepšeniu zdravotnej starostlivosti pre vojenský personál a zároveň posilňovať väzby medzi krajinami. Je to príležitosť na rast a rozvoj, ktorú treba plne využiť. Čakajú nás vzrušujúce časy v oblasti vojenského zdravotníctva a spolupráce medzi partnermi na oboch stranách Atlantiku.


Národná garda Indiana a vojenské zdravotníctvo OS SR  spolu hľadajú nové cestyNárodná garda Indiana a vojenské zdravotníctvo OS SR  spolu hľadajú nové cestyNárodná garda Indiana a vojenské zdravotníctvo OS SR  spolu hľadajú nové cestyNárodná garda Indiana a vojenské zdravotníctvo OS SR  spolu hľadajú nové cesty

Autor: nrtm. Boris Belák , Foto: nrtm. Boris Belák - Dátum: 06.10.2023
Čítanosť: 1364
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share